Hanasaaren keittokirja
Maailman paras ravintolakirja 2022!
Tämä on kirja ravintola PLATSista. Ravintolan keittiöpäällikkö Lukas Hemnellin ja hänen tiiminsä laatimissa resepteissä painottuvat rikas pohjoismainen makumaailma ja paikalliset, kestävästi kasvatetut ainekset.
Osta keittokirja lahjakaupastammeKirja kertoo myös ihmisistä: kalastajasta, joka nostaa päivän saaliin ravintolaa ympäröiviltä vesiltä, lihantuottajasta, joka työskentelee ekologisesti mausta tinkimättä, ja kokista, joka valmistaa olutta omassa autotallissaan.
Kirja soveltuu erityisesti niille, joita kiinnostaa uusi pohjoismainen gastronomia. Se tarjoaa moderneja tulkintoja klassisista ruokalajeista, jotka ovat aina yhdistäneet Suomea ja Ruotsia.
Olisiko tänään pöydässä lahnamoussea ja sokerisuolattua haukea? Tai grillattua suippokaalia savustetulla kermaviilillä ja kiehautetulla parsalla?
Jos et juuri nyt jaksa itse kokata, kirja tarjoaa silmänruokaa ja inspiraatiota tuleviin gastronomisiin seikkailuihin.
TEKIJÄT
Tekstit on kirjoittanut toimittaja ja ruokaintoilija Nina Weckström. Nina työskenteli yli kolme vuosikymmentä toimittajana Hufvudstadsbladetissa. Hän nauttii iloisista aterioista ja uppoutuu ruoanlaittoon täydellä sydämellä.
Reseptiikan ja annokset on valmistanut Lukas Hemnell (s. 1976). Lukas on ravintola PLATSin keittiöpäällikkö. Hän haluaa tuoda esiin puhtaita ja koreilemattomia makuja sekä työ- että kotikeittiössään.
Ruoat ja ihmiset kirjaan on ikuistanut valokuvaaja Robert Lindström.
Kirja-arvostelut
Hanasaaren keittokirja palkittiin 4.6.2022 Gourmand World Cookbook Awardsissa Uumajassa maailman parhaana keittokirjana kategoriassa ”ravintolat”. Kirja on myös voittanut Ruotsin Måltidsakademienin Årets svenska måltidslitteratur -kilpailun pohjoismaisen ruokakirjallisuuden sarjassa. Suomen kirjataiteen komitea palkitsi keittokirjan yhdeksi Suomen kauneimmista kirjoista.
***
”Kevään parhaat kolmen ruokalajin ateriat”
Svenska Dagbladet
”Resepteissä pohjoismaiset raaka-aineet yhdistyvät ranskalaiseen keittiöön mutta saavat mausteita muualtakin. Voita ja kermaa ei säästellä. Sillin limetti- ja chilimarinadi vie ajatukset Etelä-Amerikkaan…”
Suomen Kuvalehti
”Valokuvaaja Robert Lindströmin kauniit kuvat esittävät Hemnellin kekseliäät ruoka-annokset houkuttelevalla tavalla”
Åbo Underrättelser
”Herkullinen kahdessa mielessä, sitä on uusi keittokirja, jossa Hanasaaren tunnettu keittiöpäällikkö Lukas Hemnell on keskiössä”
God Tid
OSTA KEITTOKIRJA
Keittokirjan hinta on 34 €. Voit ostaa kirjan lahjakaupastamme, hotellimme vastaanotosta tai PLATS -ravintolasta.
Makoisia lukuhetkiä!
Osta kirja lahjakaupastamme